ε Γεια σας.
Οπως ειπα και στο 1ο thread περι fiberglass, αμα εχεις τα εργαλεια, το κοστος ειναι χαμηλο! Αυτο ξεχασα οταν αποφασισα να φτιαξω ενα κουτι μπαταριας γιατι ηθελα να την μεταφερω στο πορτ μπαγκαζ...Αγορασα κατι εργαλεια και το budget εκτοξευθηκε...θα μου μεινουν τα εργαλεια και το καλουπι τουλαχιστον. Η νομοθεσια προυποθετι κουτι για την μπαταρια αμα ειναι στο εσωτερικο του αυτοκινητου. Αμα νοιαζομασταν για τη νομοθεσια θα ειχαμε αλλο αμαξι μαλλον :suspect: ...Αλλα για χαρη σωστου αισθητικα αποτελεσματος, και ευκολιας στην τοποθετηση , ειπα να φτιαξω κουτι. Τα αναλογα κουτια κυμαινονται στο 50ευρω τουλαχιστον, και τα φτηνα που ειναι για σκαφη κτλ, δεν ταιριαζανε στην διασταση μου. η μπαταρια ειναι περιπου 17x23...
οποτε ξεκινησα και εφτιαξα ενα κουτι και καπακι απο MDF. Δεν εχω ξαναφτιαξει τιποτα απο ξυλο, τολμω να πω πως ειμαι σπουδαιος μαραγκος :joker:
Τα τοιχωματα δεν ειναι καθετα μεταξυ τους , γιατι δεν θα ξεκαλουπωνε με τιποτα, καθοτι ο πολυεστερας εχει την ταση να συρρικνωνεται οταν πηζει. Εχουν μια γωνια 2% που συνηθιζεται στα πλαστικα, αλλα υστερα απο αυτα που τραβηξα να το ξεκαλουπωσω, θα εβαζα τουλαχιστον 5% αμα το ξανακανα...
Υστερα απο στοκαρισμα και ασταρωμα με οτι ειχα προχειρο:
υστερα απο αυτο, ηρθε το καλουπωμα, με την ιδια διαδικασια που καναμε το προιον στο 1ο thread, δεν χρειαζεται να τα ξαναλεμε.
Το κατω μερος ξεκαλουπωμενο:
χρειαζεται καποια στοκαρισματακια σε σημεια που εμειναν φυσαλιδες σε κατι γωνιες, κατα τ αλλα ειναι μια χαρα. θα βαλω την μπαταρια μεσα να δω ποσο περιθωριο χωρου εχω (ποτε δεν ξερεις μπορει να χω κανει καμια μαλακια :afro: ) και λαμβανοντας υπ οψην το παχος του προιοντος οτι θα ειναι περιπου 2mm, θα ριξω το προιον.
to be continued soon γιατι χαλασε το dremel μου :cry: